Manhattan Reefs
 

Welcome to Manhattan Reefs, the premier website for coral reef aquarium owners in the New York City area.

You are not currently logged in to our site so you may not be able to access all of the wonderful content and features that we offer. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact support.

User Name
Password
   Home Forums Market Chat Stores Register Search Today's Posts Mark Forums Read About MR


Reply
 
Share LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-16-2019, 05:57 PM
#1
Senior Member
SteveZz's Avatar
Join Date: Aug 2011
Location: Merrick, NY
Posts: 864
Reefer Ratings: (15 (100%)
Friends: (2)
Send a Private Message
Monti color

I have a few frags of the same monti. The smallest frag seems to have the best color while the other two look brown to me. Is there anything I can do to get the color to be less brown on the larger frags? I’ve tried different locations in the tank. I have the small one on the same shelf as one of the larger ones. Nothing seems to help.




Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
Old 03-05-2019, 01:10 AM
#2
Member
Join Date: Jan 2019
Location: Nyc
Posts: 76
Reefer Ratings: (5 (100%)
Friends: (0)
Send a Private Message
LOL. seems you are having same thing happening as me.
I will have to guess. Not enough light. I have a rainbow monti that is brown because I been running low PAR to avoid algae.
Reply With Quote
Old 03-05-2019, 06:39 AM
#3
Senior Member
SteveZz's Avatar
Join Date: Aug 2011
Location: Merrick, NY
Posts: 864
Reefer Ratings: (15 (100%)
Friends: (2)
Send a Private Message
Quote:
Originally Posted by Czynot View Post
LOL. seems you are having same thing happening as me.
I will have to guess. Not enough light. I have a rainbow monti that is brown because I been running low PAR to avoid algae.


Maybe I will raise my light intensity a little.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
Old 05-12-2019, 07:42 PM
#4
Member
Join Date: Jan 2019
Location: Nyc
Posts: 76
Reefer Ratings: (5 (100%)
Friends: (0)
Send a Private Message
This monti has been in the same spot from day one. It slowly lost all color over 4 months and never had growth. It gotten all dark brown, I thought it was dead. It even had some algae to grow on it. Color start coming back since I bump up my UV and brightness. My UV WAS AT 10% and im now at 35%. Im still slowly bumping up my UV channel more. It took 3 weeks to recover. New growth started at lower left (bright spot). Other encrusting Monti also lost pyolp colors which now are recovering and growing quickly. I have another rainbow monti that I thought was total dead, starting to have polyps growing back around the edge.
My plating Monti have not been effected. My plating Monti always have good color and PE.
Attached Thumbnails
 

Last edited by Czynot; 05-12-2019 at 07:59 PM..
Reply With Quote
Old 06-24-2019, 04:23 PM
#5
Junior Member
Join Date: Jun 2019
Location: UK
Posts: 3
Reefer Ratings: (0 (0%)
Friends: (0)
Send a Private Message
You haven't got enough light
__________________
Blogger for https://www.bestadvisers.co.uk/action-camera-go-pro. Hope to spend this summer in Australia.
Reply With Quote
Reply
Thread Tools
Display Modes