Manhattan Reefs
 

Welcome to Manhattan Reefs, the premier website for coral reef aquarium owners in the New York City area.

You are not currently logged in to our site so you may not be able to access all of the wonderful content and features that we offer. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact support.

User Name
Password
   Home Forums Market Chat Stores Register Search Today's Posts Mark Forums Read About MR


View Poll Results: How many powerstrips does your reef use?
One Powerstrip 4 5.80%
Two Powerstrips 36 52.17%
Three Powerstrips 15 21.74%
Four Powerstrips 7 10.14%
More then Four Powerstrips (WHAT ARE YOU DOING?) 7 10.14%
Voters: 69. You may not vote on this poll

Reply
 
Share LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-29-2006, 10:18 AM
#1
OG of this here reef game
fritz's Avatar
Join Date: Nov 2005
Location: Marine Park
Posts: 3,569
Reefer Ratings: (36 (95%)
Friends: (5)
Send a Private Message
How many powerstrips does your tank use?

Ok after the last poll it seems that some of you have more electrical devices for your tank then I have in my office. This poll would be more appropriate for you guys

So how many powerstrips do you need to power your reef?
(Assuming a 6 outlet powerstrip)
__________________
Advertise Here
Reply With Quote
Old 09-29-2006, 10:28 AM
#2
Senior Member
remy109's Avatar
Join Date: Jul 2006
Location: Brooklyn
Posts: 138
Reefer Ratings: (4 (100%)
Friends: (0)
Send a Private Message
1 Monster powerstrip and 1 Coralife digital day/night powerstrip.
My future investment will be for a UPS w/about an hour backup time that will only run the water pump.
__________________
Reef Alchy
Reply With Quote
Old 09-29-2006, 10:41 AM
#3
Member
Swap Crew:  - Issue reason:  
Join Date: Jul 2006
Location: Long Island
Posts: 1,125
Reefer Ratings: (13 (100%)
Friends: (10)
Send a Private Message
No power-strips here, made a power center from gang boxes. I've read to many horror stories from power strips spontaneous combustion and planned to avoid that.
__________________
-Joe
Reply With Quote
Old 09-29-2006, 10:50 AM
#4
ReefsMagazine!
jhale's Avatar
Join Date: Oct 2004
Location: G.V NYC
Posts: 15,399
Reefer Ratings: (43 (100%)
Friends: (38)
Send a Private Message
funny poll!

I have two 8 outlet 15amp dj strips on one 20amp breaker, and one reg 6 outlet computer strip on one 15amp breaker, plus the seperate 20amp outlet the chillers plugged into. all the outlets are dedicated to the tank, there's nothing else on the lines but the outlets.
Reply With Quote
Old 09-29-2006, 11:15 AM
#5
Senior Member
ShaunW's Avatar
Join Date: Aug 2003
Location: Australia
Posts: 4,666
Reefer Ratings: (44 (100%)
Friends: (7)
Send a Private Message
Too many!
Reply With Quote
Old 09-29-2006, 09:28 PM
#6
Member
jcurry's Avatar
Join Date: Feb 2003
Location: NW New Jersey
Posts: 211
Reefer Ratings: (0 (0%)
Friends: (0)
Send a Private Message
2 dedicated 15 AMP circuits w/ 2 sets quad outlets per circuit. I did this after coming home to my power strips floating in water and on fire. The strip melted and the built-in fuse never tripped.
Reply With Quote
Old 10-02-2006, 03:42 PM
#7
Senior Member
PalmTree's Avatar
Join Date: Dec 2002
Location: Queens, NY
Posts: 1,456
Reefer Ratings: (19 (100%)
Friends: (17)
Send a Private Message
I have 1 ReefKeeper Power strip w/ a seperate expansion socket which I guess comes out to 1 and 1/2 power strips on one more strip for some misc items like Seaswirls and 4 computerfans. A total of 2 and 1/2.
__________________
Allan
Reply With Quote
Old 10-02-2006, 04:37 PM
#8
Senior Member
scarf_ace1981's Avatar
Join Date: Feb 2006
Location: San Juan, PR
Posts: 5,057
Reefer Ratings: (67 (100%)
Friends: (4)
Send a Private Message
my 40br uses two- one for the lights the other for rest of equipment

my 90 uses three
Reply With Quote
Reply
Thread Tools
Display Modes