Manhattan Reefs
 

Welcome to Manhattan Reefs, the premier website for coral reef aquarium owners in the New York City area.

You are not currently logged in to our site so you may not be able to access all of the wonderful content and features that we offer. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact support.

User Name
Password
   Home Forums Market Chat Stores Register Search Today's Posts Mark Forums Read About MR


Reply
 
Share LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-15-2019, 03:09 AM
#1
Senior Member
Join Date: Nov 2012
Location: Yonkers
Posts: 712
Reefer Ratings: (7 (100%)
Friends: (0)
Send a Private Message
Rodi trouble shooting, not working. Pics included

Hey everyone, just when i thought i was out of the woods. Some reason my rodi unit, basically new. I change the filters and membrane. It belonged to my aunt where she bearly used it, so it is a handy down, but she maybe used it for like 10 water changes. Some reason i cant get it working, followed the directions of videos, however i wonder if maybe there is an issue with the plumming behind the membrane unit? I included some pics, maybe you guys can help identify the issue. If not than maybe its my water supply, was going to try it with other sinks i the house but currently i dont have the fittings for it.

I have red connected from sink to the left side of the rodi unit, black is of course the waste line connected to the flush unit of the membrane and the blue is connected from the membrane to the “di” unit and out. Water comes out through the blue, but a steady stream almost similair to the waste water line. The pressure is on 0 and the tds says error
Attached Thumbnails
    
Reply With Quote
Old 01-15-2019, 08:36 AM
#2
Professional Commuter
pecan2phat's Avatar
Join Date: Jun 2004
Location: Wallingford, CT
Posts: 4,517
Reefer Ratings: (47 (100%)
Friends: (32)
Send a Private Message
I think you might have your flush valve open, should be closed for water production.
__________________
The original TOTM holder of MR

https://www.manhattanreefs.com/forum/...ured-tank.html
Reply With Quote
Old 01-15-2019, 08:39 AM
#3
Professional Commuter
pecan2phat's Avatar
Join Date: Jun 2004
Location: Wallingford, CT
Posts: 4,517
Reefer Ratings: (47 (100%)
Friends: (32)
Send a Private Message
You also could have a water pressure issue especially if your sourcing from a faucet that probably has a water restrictor.
__________________
The original TOTM holder of MR

https://www.manhattanreefs.com/forum/...ured-tank.html
Reply With Quote
Old 01-15-2019, 10:43 AM
#4
Senior Member
Join Date: Aug 2015
Location: brooklyn 11220
Posts: 828
Reefer Ratings: (92 (100%)
Friends: (0)
Send a Private Message
You gotta shut off this valve
Attached Thumbnails
 
Reply With Quote
Old 01-19-2019, 03:50 PM
#5
Senior Member
Join Date: Nov 2012
Location: Yonkers
Posts: 712
Reefer Ratings: (7 (100%)
Friends: (0)
Send a Private Message
Hey guys thank you for the feed back, I forgot to mention. Even with turning that valve the water just evenly flows through both waste water and ro tube line. It’s strange, I contacted bulk reef supply, and still waiting for a response fo the past few days. Also I have this unit at my LFS to see if they can hook it up to there system, so that’s how if it works there than its something on my end
Reply With Quote
Old 01-22-2019, 10:57 PM
#6
Senior Member
Nortnic's Avatar
Join Date: Jan 2010
Location: Bronx
Posts: 562
Reefer Ratings: (23 (100%)
Friends: (9)
Send a Private Message
Click image for larger version

Name:	IMG_8195.jpg
Views:	25
Size:	61.9 KB
ID:	235803Click image for larger version

Name:	IMG_8196.jpg
Views:	22
Size:	71.6 KB
ID:	235804Click image for larger version

Name:	IMG_8197.jpg
Views:	19
Size:	71.8 KB
ID:	235805


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
Old 01-22-2019, 10:59 PM
#7
Senior Member
Nortnic's Avatar
Join Date: Jan 2010
Location: Bronx
Posts: 562
Reefer Ratings: (23 (100%)
Friends: (9)
Send a Private Message
http://www.watergeneral.com/support/pdf/RD102.pdf


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
Reply
Thread Tools
Display Modes