Manhattan Reefs
 

Welcome to Manhattan Reefs, the premier website for coral reef aquarium owners in the New York City area.

You are not currently logged in to our site so you may not be able to access all of the wonderful content and features that we offer. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact support.

User Name
Password
   Home Forums Market Chat Stores Register Search Today's Posts Mark Forums Read About MR


Reply
 
Share LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-24-2007, 07:13 PM
Senior Member
o0jmadr0x0o's Avatar
Join Date: Feb 2007
Location: NJ bergen county
Posts: 503
Reefer Ratings: (14 (100%)
Friends: (2)
Send a Private Message
i have a 50g fuge with chaeto and a little bit of caulerpa that im getting rid of. it is fed by a powerhead from the sump and gravity takes it down to the return camper in my sump.

my DT has a little bit of algae in it and the front glass needs to be cleaned every other day to keep it in good shape, but my fuge has NO algae, i have never cleaned the glass once since set up and it is crystal clear, the brown slime in my DT, there isn't even a tiny piece in my fuge...could the flow going through my fuge be to slow?

also noticed that a frag of xenia that i threw in there is growing much faster then the xenia's in my display
it is lit by 2x96w PC's two 10k bulbs

Reply With Quote
Old 12-24-2007, 08:00 PM
Senior Member
Join Date: Dec 2007
Location: Park Ridge, NJ
Posts: 2,729
Reefer Ratings: (15 (100%)
Friends: (12)
Send a Private Message
you'll get a lot more growth out of your algae with 6,500k bulbs instead of the 10,000k.
And your fuge probably has no algae because the cheato is sucking up all available nutrients before the bad algaes can get to it.
Reply With Quote
Reply
Thread Tools
Display Modes